saiz is not aproblem,,,

View previous topic View next topic Go down

saiz is not aproblem,,,

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 7:36 am

BAGI lelaki, jika ada yang tidak kena dengan keadaan alat sulit
mereka, ia pasti menimbulkan panik. Sebagai contoh, saya kerap menerima
aduan mengenai buah zakar yang saiznya tidak sama.
Hakikatnya
ada lelaki mempunyai buah zakar seperti itu, tetapi ia bukan masalah
jika saiz kedua-dua buah zakar dalam lingkungan normal, iaitu tidak
kurang dari 10 milimeter (ml), iaitu lebih kurang setengah ibu jari
kaki.





Jika kurang daripada saiz itu, kemungkinan tumbesaran buah
zakar terencat. Jika buah zakar itu lebih besar daripada 30ml atau satu
setengah ibu jari, kemungkinan pundi epididimis atau selaputnya
mengembang (hidrosel).

Ada juga kes lelaki mempunyai satu buah zakar tetapi dalam 100,000 orang hanya seorang berdepan masalah itu.

Masalah dikenali sebagai kryptorkidismeia itu membabitkan keadaan buah
zakar memang tiada atau tidak menjadi dan hanya boleh dikesan menerusi
ujian pengimbasan.

Secara saintifik, buah zakar ketika janin
berkembang dalam rahim ibu ialah organ yang berkedudukan dalam perut.
Tiba bulan keempat dan lima, kedua-dua buah zakar itu menurun dan
keluar dari badan serta masuk ke kerandut.

Kadangkala
perjalanannya terentap dan bayi lelaki itu didapati hanya ada satu buah
zakar. Jika dibiarkan tanpa membuat apa-apa, 50 peratus turun ke dalam
kerandut.

Namun jika masuk dua tahun masih tiada, kebanyakan
pakar bedah kanak-kanak melakukan pembedahan untuk memasukkan buah
zakar yang terkandas itu ke kerandut buah zakar.

Begitupun, ada
lelaki yang mempunyai buah zakar yang kadangkala tidak kelihatan dalam
kerandut. Buah zakar seperti itu dikenali sebagai buah zakar yang mudah
tertarik ke atas atau ‘retractile testis’.

Ia disifatkan jarang
berlaku. Memang buah zakar yang kerap naik ke atas sedikit kecil
daripada buah zakar yang kekal dalam kerandut. Ia mungkin ada kena
mengena dengan tumbesarannya yang kerap tergendala kerana perubahan
kedudukannya.

Daripada segi hubungan seksual, jika ada sebuah
zakar normal sudah mencukupi untuk mendapatkan zuriat, melainkan ia
tidak dapat berfungsi dengan baik.

Bagi lelaki yang berdepan
masalah buah zakar, seelok-eloknya buat pemeriksaan doktor. Jangan
berjumpa tukang urut atau bomoh untuk membetulkan keadaan buah zakar.

Ini kerana, kaedah urutan seperti menarik buah zakar ke bawah dengan
tujuan mengekalkan kedudukannya dalam kerandut berisiko menyebabkan
urat dan salur darah tercedera, malah buah zakar boleh rosak.

_________________



selamat datanng ke boraksakan diharap semua enjoy dan meramaikan lagi forum ini ok

Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 182
Age : 29
Location : Johor
Job/hobbies : study and business,
Registration date : 20/03/2008

View user profile http://boraksakan.forummotion.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by KeTuA aMOi on Sat Apr 12, 2008 11:09 am

cehhhhhh
aku rasa cm penah nmpk artikel ni ....

KeTuA aMOi

Female
Number of posts : 33
Age : 26
Location : ++ dePaN PC ++
Job/hobbies : ++ keJe aKu sTudI fOr SPM ++
Humor : ++ pe Tu HumOr?? ++
Registration date : 23/03/2008

View user profile http://www.yahoo.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by mrlelakiperkasa on Fri Jun 26, 2009 3:22 am

kalau saiz besar tapi tak power nak wat pe
kalau nak kasi power cuba klik sini
http://lelakiperkasa.com

mrlelakiperkasa

Male
Number of posts : 16
Age : 42
Job/hobbies : internet marketing
Humor : bisness
Registration date : 25/06/2009

View user profile http://lelakiperkasa.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by jgn_tny_aku_sape on Fri Oct 30, 2009 11:47 pm

sbnrnye kn, bkn problem saiz zakar yg kecik, tp lobang si awek yg lobos...

jgn_tny_aku_sape

Male
Number of posts : 26
Age : 30
Job/hobbies : layan awek
Humor : x kot
Registration date : 23/10/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by aku3003 on Thu May 20, 2010 6:09 am

yg pegi cari awex bolos sape suro?? cari r yg sempit.. haha

aku3003

Female
Number of posts : 20
Age : 30
Job/hobbies : melancong.. beromen..
Humor : lalallalalaa
Registration date : 19/05/2010

View user profile http://cupidlove3003@yahoo.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by jgn_tny_aku_sape on Fri Jun 11, 2010 1:04 am

kalo ade 5 awek, nk tau lobos ke sempit, kene test dlu, tetibe lima5 lobos....ape leh wat..

jgn_tny_aku_sape

Male
Number of posts : 26
Age : 30
Job/hobbies : layan awek
Humor : x kot
Registration date : 23/10/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by aku3003 on Mon Jun 14, 2010 7:13 am

jgn_tny_aku_sape wrote:kalo ade 5 awek, nk tau lobos ke sempit, kene test dlu, tetibe lima5 lobos....ape leh wat..

adoiii~~
pandai2 la ko tilik.. alahai..
klo da dress up maut, agax mustahill la still smpit kn..
cari la yg agax2 pmalu ket ke.. hahahhaa~!

aku3003

Female
Number of posts : 20
Age : 30
Job/hobbies : melancong.. beromen..
Humor : lalallalalaa
Registration date : 19/05/2010

View user profile http://cupidlove3003@yahoo.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by jgn_tny_aku_sape on Wed Jun 16, 2010 3:43 am

yg pemalu slalu la slalu lobos...yg so-sial tu biasenye jinak2 burung merpati, tp smpi mase, terpikat dgn burung punai jua..nothing can passed by heff eyesight (playboy, Jan 2009)

jgn_tny_aku_sape

Male
Number of posts : 26
Age : 30
Job/hobbies : layan awek
Humor : x kot
Registration date : 23/10/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by aku3003 on Sun Jun 20, 2010 7:10 am

jgn_tny_aku_sape wrote:yg pemalu slalu la slalu lobos...yg so-sial tu biasenye jinak2 burung merpati, tp smpi mase, terpikat dgn burung punai jua..nothing can passed by heff eyesight (playboy, Jan 2009)

hahhahahhahaa~
well, burung punai kn..
xde ppuan yg akn menolak burung punai..
nampak liar, tp rupanya sgt jinak & manje..
huhu~

aku3003

Female
Number of posts : 20
Age : 30
Job/hobbies : melancong.. beromen..
Humor : lalallalalaa
Registration date : 19/05/2010

View user profile http://cupidlove3003@yahoo.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by jgn_tny_aku_sape on Mon Jun 21, 2010 5:40 am

same mcm "terbang2 si burung punai, akhirnye tidur dalam sarang jua"

jgn_tny_aku_sape

Male
Number of posts : 26
Age : 30
Job/hobbies : layan awek
Humor : x kot
Registration date : 23/10/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by jarihantu on Wed Sep 22, 2010 3:35 am

haha...citer psl buah zakar..last2 reply psl zakar lak...
saiz penting...bukan stakat masa on tu memberi nikmat kat pompuan,
masa tegang pon pompuan da tak tahan nak terkam..tak caya tanya pasangan masing2..kalo pompuan kata saiz x memberi ape2 makna tipu lah...tapi kalo stakat saiz besar pon x guna...byk lagi peranan yg lelaki perlu tau utk kepuasa pasangan.... laugh

jarihantu

Male
Number of posts : 24
Age : 39
Job/hobbies : melihat dunia baru
Humor : ape nih
Registration date : 21/09/2010

View user profile http://www.2kali.com/?s=939

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by Diriku on Thu Dec 16, 2010 5:04 am

Baru jumpa... Saiz penting... sy pernah tanya pada kawan perempuan yang rapat.. boleh sembang apapun. Saya minta di komen tentang zakar saya... hantar gmbr melalui phone... hanya 4inci... bila dia tanya.. kalau dia tak puas...

Diriku

Male
Number of posts : 2
Age : 38
Job/hobbies : Bersiar-siar
Humor : kelakar
Registration date : 16/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by powerbro on Tue May 03, 2011 12:13 pm

jgn_tny_aku_sape wrote:sbnrnye kn, bkn problem saiz zakar yg kecik, tp lobang si awek yg lobos...

hahahaha itu yg betulnya..

powerbro

Male
Number of posts : 5
Age : 45
Job/hobbies : Supervisor
Humor : Business
Registration date : 03/05/2011

View user profile http://www.powerbro.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by jarihantu on Tue Dec 27, 2011 12:14 pm

"Diriku" 4 inci jer bro?...errkk...okla tu utk saiz asia...walopon saiz penting tp foreplay lg penting...

jarihantu

Male
Number of posts : 24
Age : 39
Job/hobbies : melihat dunia baru
Humor : ape nih
Registration date : 21/09/2010

View user profile http://www.2kali.com/?s=939

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by kaki J on Tue Mar 20, 2012 5:30 am

aku3003 wrote:yg pegi cari awex bolos sape suro?? cari r yg sempit.. haha

cam best jer

kaki J

Male
Number of posts : 11
Age : 38
Job/hobbies : pemandu peribadie/sulit
Humor : best man win
Registration date : 20/03/2012

View user profile http://yahoogroup.com

Back to top Go down

Re: saiz is not aproblem,,,

Post by Sponsored content Today at 12:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum