ape dia isalam?????

View previous topic View next topic Go down

ape dia isalam?????

Post by Admin on Sun Mar 23, 2008 4:58 am

Assalamualikum suma..rsanya da banyak sangat thread yg bagi kita bincang n kuarkn pendapat masing2 pasl itu ini..begitu begini..apa kata..kita share knowledge plak..

kita suma tau Allah jadikan suma benda 2 ada sebab & akibat..contohnya.. kalo Dia x bagi kita minum arak misalnya mesti ada sebabnya..napa arak dkatakn bapa kepada kejahatan?sebab bila kita minum arak..neuron dalam otak kita x dapat berfungsi dengan baik..pemikiran kita akan kacau..kita mungkin akan buat perkara2 yg kita x buat dlm keadaan waas..sbgi contoh... sorg perempuan d tikam berkali2 oleh boyfriend dia yg mabuk..korg rs kalo boyfriend dia x mabuk..dia akn tikam ke awek dia 2?? [/font]


so..kat thread ni..aku nk ajak korg suma share pendapat korg..napa Allah suruh kita wat camnih..npa Dia larang kita buat menda nih..napa plak Rasullullah buat camni..cuba kaitkn menda ni suma dr sudut sainsnya..sbb agama n ilmu sepatutnya x bercanggah..mari share apa yg korg tau..sbg starter..aku mulakn dgn yg ini..


napa tidur atas bahu kanan adalah sunnah nabi??aku pon mcm x tau sebabnya tp aku percaya mesti ada hikmahnya..akhirnya aku terbaca..kalo kita tdo dgr bahu kiri d bawah..jantung kita akn tertekan dengan berat badan kita..ini akan menyebabkan tekanan darah kita menjadi tinggi..kerana jantung yg tersepit perlu bekerja lebih kuat untuk pam darah ke seluruh badan kita..jd untuk mengelakknn darah tinggi sila jangan tdo dgn bahu kiri d bawah..hebatkan Rasulullah tau menda ni..


so..apalagi knowledge yg korg ada..share la..bukan utk tunjuk pandai..tp untuk mengorek rahsia keagungan Allah..sila2..slamat beramal..moga kita mendapat berkat..aminnn




Last edited by Admin on Sat Apr 12, 2008 7:57 am; edited 1 time in total

Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 182
Age : 29
Location : Johor
Job/hobbies : study and business,
Registration date : 20/03/2008

View user profile http://boraksakan.forummotion.com

Back to top Go down

Re: ape dia isalam?????

Post by ilhamputra on Fri Apr 11, 2008 1:38 pm

sy tertarik dengan topik ni.jd sy nak share.mcm nak wat grup usrah pulak.pengalaman sy dengan benda ni banyak sy hadapi dengan member yg sering tertanya dengan kenapa kita buat sesuatu tu.ok mcm ni.kenapa kita makan.makan untuk siape.siape yg bagi kite kenyang.tentulh Yg Maha Esa.

Ingat bukan makanan yang mengenyangkan kita tapi sebagai perantaraan untuk kita mengucapkan syukur kepadaNya atas rezeki yang dikurniakan

p/s kwn semua ade friendster.ape kate join grup usrah atau msk ke laman web ni www.ukhwah.com.banyak maklumat dapat kita perolehi

_________________
rahsia buat duit !
agen top up!!!
free 1 usd when you click here
buat blog sendiri!

ilhamputra
moderator
moderator

Male
Number of posts : 47
Age : 29
Location : selangor
Job/hobbies : reading,traveling
Humor : what can isay
Registration date : 10/04/2008

View user profile http://www.ilhamputra07.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ape dia isalam?????

Post by Admin on Fri Apr 11, 2008 1:48 pm

ilhamputra wrote:sy tertarik dengan topik ni.jd sy nak share.mcm nak wat grup usrah pulak.pengalaman sy dengan benda ni banyak sy hadapi dengan member yg sering tertanya dengan kenapa kita buat sesuatu tu.ok mcm ni.kenapa kita makan.makan untuk siape.siape yg bagi kite kenyang.tentulh Yg Maha Esa.

Ingat bukan makanan yang mengenyangkan kita tapi sebagai perantaraan untuk kita mengucapkan syukur kepadaNya atas rezeki yang dikurniakan

p/s kwn semua ade friendster.ape kate join grup usrah atau msk ke laman web ni www.ukhwah.com.banyak maklumat dapat kita perolehi


oh camtu rupanya..ok admin akan joid sekali..heheheh

_________________



selamat datanng ke boraksakan diharap semua enjoy dan meramaikan lagi forum ini ok

Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 182
Age : 29
Location : Johor
Job/hobbies : study and business,
Registration date : 20/03/2008

View user profile http://boraksakan.forummotion.com

Back to top Go down

Re: ape dia isalam?????

Post by Sponsored content Today at 3:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum